جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
قاضی عسکر

حوزه/ تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: هیچ دین، مکتب و آئینی، مانند اسلام برای زن چنین جایگاه والایی تعریف ننموده است و اسلام مترقی ترین دیدگاه به زن را در میان ادیان دارا است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر، در همایش رویداد تشکیلاتی «دختران حاج قاسم سلیمانی» که در حسینیه آیت الله بروجردی(ره) حوزه علمیه حضرت حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد، با اشاره به لزوم دوری از برخوردهای احساسی با مسائل امروز بانوان اظهار داشت: اگر امروز در مسائل حوزه بانوان برخوردهای احساسی صورت پذیرد، مطمئناً ضرر خواهیم کرد و نمی توانیم در مسیر اصلاح جامعه قدم برداریم.

وی افزود: امروز اگر ما به دنبال رفع معضلات و تنش ها در حوزه مسائل اجتماعی بانوان به ویژه در خصوص مسئله حجاب هستیم، بانوان ما باید، در وهله نخست جایگاه رفیع زن در اسلام را بشناسند و بعد با مقایسه جایگاه زن مسلمان با شخصیت و جایگاه زن در جوامع غربی، قدر گوهر وجودی خود را بدانند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: هیچ دین، مکتب و آئینی، مانند اسلام برای زن چنین جایگاه والایی تعریف ننموده است و اسلام مترقی ترین دیدگاه به زن را در میان ادیان دارا است.

وی با اشاره به جایگاه زن در قرآن کریم ابراز داشت: در اسلام نگاه به زن و مرد هیچگاه ناظر به جنسیت نبوده و در هیچ یک از آیات قرآن کریم مسئله برتری مرد بر زن مطرح نشده و از جهت خلقت نیز خداوند زن و مرد را از یک سرشت خلق کرده و تفاوتی در نظام خلقت به جهت پیدایش این دو وجود ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با تبیین آیه ۹۷ سوره نحل اظهار داشت: در امور معنوی نیز از هر جهت زن و مرد باهم مساوی هستند و هر فرد با هر جنسیتی عمل صالحی انجام دهد و ایمان داشته باشد، حیات طیبه نصیب او خواهد شد. قرآن کریم تفاوتی در عمل خیر زن و مرد قائل نشده و هر دو به یک شکل عملشان دارای پاداش است.

وی با اشاره به آیه ۳۲ سوره نساء تصریح کرد: حق مالکیت زن از اموری است که در فرهنگ اسلام و قرآن بر آن تأکید شده که زن اگر دارای درآمد است، مالک آن بوده و مرد نمی تواند او را مجبور کند تا از درآمدش در زندگی هزینه نماید.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) حق حیات و زندگی را از دیگر حقوق زنان در اسلام برشمرده و تصریح کرد: اسلام این حق را در مقابل تفکر جاهلیت که دختران خود را زنده به گور می کردند، مطرح کرده و پیامبر اسلام(ص) با جدیت تمام در مقابل این عمل ناشایست ایستاد و در روایات متعددی مسئله لزوم احترام به بانوان مطرح گردیده است.

حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با تبیین آیه ۲۳ سوره مبارکه نور خاطر نشان ساخت: خداوند در قرآن کریم کسانی را که به زنان با ایمان و عفیفه تهمت می زنند در دنیا و آخرت ملعون و محروم از رحمت خطاب کرده و آنان را مستحق عذابی بزرگ دانسته که این نیز نشان دهنده آن است که همانگونه که حرمت مرد در جامعه باید حفظ گردد، حرمت زن نیز باید مورد توجه و حفاظت باشد.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ابراز داشت: در مشارکت های اجتماعی نیز قرآن کریم حق مشارکت در امور اجتماعی را برای زن و مرد مساوی می داند و در آیات قرآن هرگاه در آیه ای فضیلتی مطرح گردیده، زن و مرد در کنار هم ذکر شده و خداوند تفاوتی میان این دو قائل نیست.

وی موضوع حجاب بانوان در اسلام را دلیل بر اجتماعی بودن زن مسلمان دانسته و افزود: زن در منزل و در مقابل محارم خود نیازمند پوشش نیست و این که اسلام حجاب را برای او قرار داده نمایانگر آن است که اسلام زن را در اجتماع نقش آفرین دانسته و به وسیله حجاب به دنبال آن بوده تا حرمت زن حفظ و حراست شود؛ لذا برای او حجاب را واجب کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر افزود: با همین نگاه در سالیان پس از پیروزی انقلاب، بانوان ما در تمامی رشته های تخصصی و حتی در زمینه اختراعات و اکتشافات، به توفیقات فراوانی دست یافته‌اند که این نتیجه نگاه ویژه اسلام به مقام والای زن مسلمان است.

رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث اظهار داشت: قرآن کریم در معرفی الگو به مردم نیز زن و مرد را به صورت یکسان مطرح کرده، یکجا می فرماید: "واذکر فی الکتاب ابراهیم" و در جای دیگر می‌فرماید: "واذکر فی الکتاب مریم"، یعنی حضرت ابراهیم(ع) و در آیه دیگر حضرت مریم(س) به عنوان الگوی برتر معرفی شده اند و قرآن کریم تفاوتی به جهت جنسیت در معرفی الگو، قائل نشده است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به آیه «وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ...» تصریح کرد: حق نظارت در مسائل سیاسی و اجتماعی نیز برای مرد و زن به صورت مساوی مورد توجه اسلام بوده تا به وسیله هر دو از خطراتی که جامعه را تهدید میکند جلوگیری شود.

وی با اشاره به آیه" اَلرِّ‌جَالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ" و تفاسیر ناصحیحی که بعضا از این آیه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: تکیه گاه بودن مرد برای زن، نشان دهنده هیچ گونه برتری مرد بر زن نیست و نقش زن در همسرداری، تربیت فرزند و امور اجتماعی نشان دهنده همگام بودن مسئولیت های اجتماعی زن و مرد است؛ لذا این آیه فقط برای تنظیم و مدیریت صحیح محیط خانه است تا از اختلافات جلوگیری شود.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) افزود: متأسفانه در جوامع اسلامی، مقام و منزلت زن مسلمان، آنگونه که اسلام و قرآن کریم بیان نموده است، تبیین نگردیده و نگاه سنتی به این موضوع همچنان در جوامع اسلامی حاکم است.

وی در پایان دیدگاه های فرهنگی شهید حاج قاسم سلیمانی را در مباحث اجتماعی، بسیار راهبردی و کارآمد عنوان کرده و افزود: اگر جایگاه والای زن مسلمان آنگونه که در فرهنگ اسلامی بیان گردیده برای بانوان ما تبیین شود بی شک دیگر ما شاهد چالش ها و آسیب ها در حوزه زنان و به ویژه در موضوع حجاب نخواهیم بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha